#brunei Instagram Photos & Videos

brunei - 5.8m posts

Top Posts

  • .“A strong women stands up for herself a stronger women stands up for everybody else”.
.
Majlis malam berbedak Dayang Nur Afiqahfajarinah binti Awg Mohamed Ali
.
Bandar seri begawan, Brunei
.
Venue at Songket Ballroom, The Rizqun International Hotel
Makeup by @faces_by_s
Dress by : Threen Tailoring
Pelamin by @maszalina.weddings
Cinematography & Photography by @wtjz team
.
( #FiqahgotUmarked )
( #bruneiwedding )
( #malayweddingguide )
( #bywtjz )
.
  • .“A strong women stands up for herself a stronger women stands up for everybody else”.
    .
    Majlis malam berbedak Dayang Nur Afiqahfajarinah binti Awg Mohamed Ali
    .
    Bandar seri begawan, Brunei
    .
    Venue at Songket Ballroom, The Rizqun International Hotel
    Makeup by @faces_by_s
    Dress by : Threen Tailoring
    Pelamin by @maszalina.weddings
    Cinematography & Photography by @wtjz team
    .
    ( #FiqahgotUmarked )
    ( #bruneiwedding )
    ( #malayweddingguide )
    ( #bywtjz )
    .
  • 221 1 5 hours ago

Latest Instagram Posts

  • MUSUH YANG SANGAT NYATA
.
👤 Almarhum Ustaz Murtadha Yusoff
.
Kita sebagai umat Islam seharusnya sedar akan musuh kita yang sentiasa mengawasi pergerakan kita walaupun di mana kita berada. .
Tidaklah mereka semuanya mengetahui, bahwa permusuhan kita dengan Yahudi adalah permusuhan yang terjadi semenjak dahulu kala, semenjak pemerintahan Islam pertama berdiri di Madinah Al-Munawarah dengan pimpinan Rasul (utusan Allah) untuk seluruh manusia yaitu Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam. Allah Subhanahu wa Ta’ala telah menjelaskan kepada kita tentang hakikat kedengkian Yahudi dan permusuhan mereka terhadap umat Islam, umat Tauhid.

لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِّلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا “Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik ….” [al-Ma’idah/5
.
#ashabisejati 
@muhdfarisridhwan .
.
#ustazmurtadha #islamdaily #oneminutetazkirah #kajianislam #dakwahtanpasempadan #dakwahtugaskitasemua #dakwahhikmah #dakwahsampaimati #yahudi #jews #islam #islamituindah #Malaysia #Indonesia #singapore #Brunei #palestine #Syria #yaman #hadramaut
  • MUSUH YANG SANGAT NYATA
    .
    👤 Almarhum Ustaz Murtadha Yusoff
    .
    Kita sebagai umat Islam seharusnya sedar akan musuh kita yang sentiasa mengawasi pergerakan kita walaupun di mana kita berada. .
    Tidaklah mereka semuanya mengetahui, bahwa permusuhan kita dengan Yahudi adalah permusuhan yang terjadi semenjak dahulu kala, semenjak pemerintahan Islam pertama berdiri di Madinah Al-Munawarah dengan pimpinan Rasul (utusan Allah) untuk seluruh manusia yaitu Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam. Allah Subhanahu wa Ta’ala telah menjelaskan kepada kita tentang hakikat kedengkian Yahudi dan permusuhan mereka terhadap umat Islam, umat Tauhid.

    لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِّلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا “Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik ….” [al-Ma’idah/5
    .
    #ashabisejati
    @muhdfarisridhwan .
    .
    #ustazmurtadha #islamdaily #oneminutetazkirah #kajianislam #dakwahtanpasempadan #dakwahtugaskitasemua #dakwahhikmah #dakwahsampaimati #yahudi #jews #islam #islamituindah #Malaysia #Indonesia #singapore #Brunei #palestine #Syria #yaman #hadramaut
  • 0 0 32 seconds ago
  • For those who just need to be in the limelight all day. Yep, prepare the buns, we got puns for daaaaays.

Better still we have all new limelights, with usb rechargeable mount, and are motion activated in the dark, with settings for bright white (like our Mat Salleh) or warm white (also like our Mat Salleh)

The lights are $10 each and also make for good silly Iron Man cosplay (see previous video) 
#sikitprasan #limelights #newtoys #brunei

Come say hi at our store in the 2nd floor of Aman Hills Shopping Centre. #amanhillsbrunei
  • For those who just need to be in the limelight all day. Yep, prepare the buns, we got puns for daaaaays.

    Better still we have all new limelights, with usb rechargeable mount, and are motion activated in the dark, with settings for bright white (like our Mat Salleh) or warm white (also like our Mat Salleh)

    The lights are $10 each and also make for good silly Iron Man cosplay (see previous video)
    #sikitprasan #limelights #newtoys #brunei

    Come say hi at our store in the 2nd floor of Aman Hills Shopping Centre. #amanhillsbrunei
  • 0 0 2 minutes ago
  • Set obsess cosmetic🌸

Sesuai untuk hantaran dan hadiah 🎁❤️ .

Set gojes
-dd cushion
-loose powder
-lipmatte
-duo stick eye shadow
-concealer

FREE GIFTS
-make up remover
-pink box obsess 
Set Haaa Tepuk Obsess -cushion foundation
-loose powder
-lipmatte
-duo stick eyeshadow
-concealer
-mascara
-blusher

Set Flawless -loose powder
-cushion foundation
-concealer

Set A -Lipmatte
-dd cushion
-loose powder
-concealer

Set B + FREE BOX -cushion foundation
-loose powder
-mascara
-eyeshadow
-lipmatte

Set C + FREE BOX -liptint
-blusher
-eyeshadow
-mascara
-lipmatte
-make up remover
. . *dd cushion, concealer, lipmatte dan eye shadow boleh pilih code mana yg biskita suka. .
Limited Stock! .
.
✨Book first to avoid disappointment✨ +6737143551

#rizqianabeauty_obsess #squadhafizah #obsesscosmetic #obsesscosmeticbrunei #brunei #bruneidarussalam #bruneifm #bruneiwedding #iklanbrunei
  • Set obsess cosmetic🌸

    Sesuai untuk hantaran dan hadiah 🎁❤️ .

    Set gojes
    -dd cushion
    -loose powder
    -lipmatte
    -duo stick eye shadow
    -concealer

    FREE GIFTS
    -make up remover
    -pink box obsess
    Set Haaa Tepuk Obsess -cushion foundation
    -loose powder
    -lipmatte
    -duo stick eyeshadow
    -concealer
    -mascara
    -blusher

    Set Flawless -loose powder
    -cushion foundation
    -concealer

    Set A -Lipmatte
    -dd cushion
    -loose powder
    -concealer

    Set B + FREE BOX -cushion foundation
    -loose powder
    -mascara
    -eyeshadow
    -lipmatte

    Set C + FREE BOX -liptint
    -blusher
    -eyeshadow
    -mascara
    -lipmatte
    -make up remover
    . . *dd cushion, concealer, lipmatte dan eye shadow boleh pilih code mana yg biskita suka. .
    Limited Stock! .
    .
    ✨Book first to avoid disappointment✨ +6737143551

    #rizqianabeauty_obsess #squadhafizah #obsesscosmetic #obsesscosmeticbrunei #brunei #bruneidarussalam #bruneifm #bruneiwedding #iklanbrunei
  • 0 0 3 minutes ago
  • When the Mat Salleh gets new toys, he can't help but play. These are two of the new lime lights. Extra post to follow shortly.

The lime lights are worth $10 each and have two colour modes, warm white and bright white. They are motion activated in the dark,and include a magnetic mount pad, and can also be put on a hook.

USB charge cable is included as well.

Surprisingly bright, unlike some folks.

As evidenced in the video, not everybody can pull off the #ironman look. Maybe the Mat Salleh more like #captainamerica

Come in to see us at #amanhillsbrunei

#brunei
  • When the Mat Salleh gets new toys, he can't help but play. These are two of the new lime lights. Extra post to follow shortly.

    The lime lights are worth $10 each and have two colour modes, warm white and bright white. They are motion activated in the dark,and include a magnetic mount pad, and can also be put on a hook.

    USB charge cable is included as well.

    Surprisingly bright, unlike some folks.

    As evidenced in the video, not everybody can pull off the #ironman look. Maybe the Mat Salleh more like #captainamerica

    Come in to see us at #amanhillsbrunei

    #brunei
  • 1 0 7 minutes ago
  • 🌈TALAM PUJAAN HATI KANDA 🌈
.
Susah sebenarnya untuk hasilkan seloyang talam sekiranya tiada guide seorang guru

Seperti semua tahu, kena masak talam ni sampai naik wap. Apa itu naik wap? Macam mana nak tahu wap tu? Wajib ke masak dulu?

Ditambah pula dengan masalah permukaan talam tak cantik. Kuih lembik & benyek. Antara question rating tinggi adalah “kenapa talam saya merekah?” And WHY all of this happen? Sebab tiada guide daripada seorang guru

Daripada penyediaan bahan, tips untuk menjimatkan masa dalam pembuatan talam dan juga cara nak potong talam like a pro pun cikgu akan dedahkan di Kelas Talam Pujaan Hati Kanda

Antara yang dipelajari
• Talam Dodol
• Talam Ubi Kayu
• Talam Gula Merah
• Talam Cheese Oreo
• Talam Pisang
• Talam Durian
• Tok Aji Serbe / Pulut Sekaya
• Talam Ubi Kanda

Tips perniagaan & tips untuk upgrade sales talam anda pun akan didedahkan. Setakat 30 loyang talam sehari memang kacang jee

Tarikh : 26 Januari 2019 ( Sabtu )

Masa : 9 pagi - 2 petang

Fees : RM250 ( deposit RM100 )
*Deposit diperlukan SELEWATNYA DUA HARI SEBELUM TARIKH KELAS dan yang beri komitmen akan dapat sijil penyertaan

Tempat : Cikgu Garang Academy. Seksyen 28, Shah Alam
.
📲 019 664 7769 (along)
Http://cikgugarang.wasap.my
.
#kelastalam #kuihtalam #talam #talamtokyo #talamanca #talamcendol #talamdurian #talamsuji #talamsuji #talamkeladi #talamjagung #brunei #bruneifoodies #singapore #singaporefood #talamoreocheese #talamdurian #talamubi #talamubikayu #tepungtalam #kuihmuih #kuih #kuihtradisional #kuihlapis
  • 🌈TALAM PUJAAN HATI KANDA 🌈
    .
    Susah sebenarnya untuk hasilkan seloyang talam sekiranya tiada guide seorang guru

    Seperti semua tahu, kena masak talam ni sampai naik wap. Apa itu naik wap? Macam mana nak tahu wap tu? Wajib ke masak dulu?

    Ditambah pula dengan masalah permukaan talam tak cantik. Kuih lembik & benyek. Antara question rating tinggi adalah “kenapa talam saya merekah?” And WHY all of this happen? Sebab tiada guide daripada seorang guru

    Daripada penyediaan bahan, tips untuk menjimatkan masa dalam pembuatan talam dan juga cara nak potong talam like a pro pun cikgu akan dedahkan di Kelas Talam Pujaan Hati Kanda

    Antara yang dipelajari
    • Talam Dodol
    • Talam Ubi Kayu
    • Talam Gula Merah
    • Talam Cheese Oreo
    • Talam Pisang
    • Talam Durian
    • Tok Aji Serbe / Pulut Sekaya
    • Talam Ubi Kanda

    Tips perniagaan & tips untuk upgrade sales talam anda pun akan didedahkan. Setakat 30 loyang talam sehari memang kacang jee

    Tarikh : 26 Januari 2019 ( Sabtu )

    Masa : 9 pagi - 2 petang

    Fees : RM250 ( deposit RM100 )
    *Deposit diperlukan SELEWATNYA DUA HARI SEBELUM TARIKH KELAS dan yang beri komitmen akan dapat sijil penyertaan

    Tempat : Cikgu Garang Academy. Seksyen 28, Shah Alam
    .
    📲 019 664 7769 (along)
    Http://cikgugarang.wasap.my
    .
    #kelastalam #kuihtalam #talam #talamtokyo #talamanca #talamcendol #talamdurian #talamsuji #talamsuji #talamkeladi #talamjagung #brunei #bruneifoodies #singapore #singaporefood #talamoreocheese #talamdurian #talamubi #talamubikayu #tepungtalam #kuihmuih #kuih #kuihtradisional #kuihlapis
  • 4 0 11 minutes ago