#raya2019 Instagram Photos & Videos

raya2019 - 35.1k posts

Top Posts

Latest Instagram Posts

  • Betapa seronoknya hati seorang isteri bila mana dapat bantu suami beli barang dapur dengan duit hasil usaha sendiri.

Ya, of course suami yang perlu tanggung segala perbelanjaan rumah & famili. Itu saya setuju! 😁

Tapi, ikut dengan peredaran masa... Kita punya kehendak ni dah lebih daripada kita punya keperluan.

Kalau dulu, semuanya asal cukup. Kata orang, cukup makan. Ada makan masa pagi, ada makan masa malam.. Dah cukup, syukur Alhamdulillah.

Sekarang ni, kena pula sediakan duit belanja untuk anak-anak sekolah. Duit yuran sekolah pun bukan murah kan? 😅

Tu belum lagi anak request mahu beli beg sekolah yang ada gambar Queen Elsa Frozen. (Ini anak saya yang minta.) Dah lah beg kecil lepas tu harga rm18. Sebab beg tu ada gambar Queen Elsa. Kalau beg lain yang takda gambar, murah pula tak sampai harga rm10.

Aduh. Tu baru part beli beg. Belum lagi alat tulis, belum lagi kasut sekolah.

Kejap-kejap anak request pula minta beli makan donut. Kuih gelang tak mahu Nakk? 😏 Nak donut katanya. Amboi. Demand sungguh ya.

Macam saya, saya adalah seorang suri rumah yang tak bekerja. Yang duduk rumah jaga anak-anak.

Punca pendapatan famili memang semuanya dari suami lah. 100% dari gaji suami. ❀ Kalau nak apa, minta apa, nak beli apa memang semuanya kena minta dengan suami.

Jadi, saya think another way out daripada hanya meminta duit dari suami. Apa kata, diri ini pun sama-sama menanggung perbelanjaan famili?

Apa kata, diri ini juga sama-sama menabung untuk simpanan anak-anak dengan suami. 😊

Hah, sebab tu saya buat online bisnes. Cari lah online bisnes yang lebih sesuai dan sebati dengan diri saya sendiri.

Bila tengok tanpa modal yang tinggi, hanya rm65 sahaja dan paling penting tak perlu nak pegang atau simpan stok yang banyak, saya jatuh hati dengan bisnes Shaklee ini. ❀ Dalam bisnes Shaklee ni adalah bisnes yang bermentor. Maksudnya bisnes yang ada guru dimana guru ni akan ajar kita buat sales, buat marketing, bagi kita ilmu dan guide kita macam-macam lagi lah.

So, dah la keluarkan modal hanya rm65. Murah tau. Tapi banyak ilmu dan banyak benda la yang saya dapat.
  • Betapa seronoknya hati seorang isteri bila mana dapat bantu suami beli barang dapur dengan duit hasil usaha sendiri.

    Ya, of course suami yang perlu tanggung segala perbelanjaan rumah & famili. Itu saya setuju! 😁

    Tapi, ikut dengan peredaran masa... Kita punya kehendak ni dah lebih daripada kita punya keperluan.

    Kalau dulu, semuanya asal cukup. Kata orang, cukup makan. Ada makan masa pagi, ada makan masa malam.. Dah cukup, syukur Alhamdulillah.

    Sekarang ni, kena pula sediakan duit belanja untuk anak-anak sekolah. Duit yuran sekolah pun bukan murah kan? 😅

    Tu belum lagi anak request mahu beli beg sekolah yang ada gambar Queen Elsa Frozen. (Ini anak saya yang minta.) Dah lah beg kecil lepas tu harga rm18. Sebab beg tu ada gambar Queen Elsa. Kalau beg lain yang takda gambar, murah pula tak sampai harga rm10.

    Aduh. Tu baru part beli beg. Belum lagi alat tulis, belum lagi kasut sekolah.

    Kejap-kejap anak request pula minta beli makan donut. Kuih gelang tak mahu Nakk? 😏 Nak donut katanya. Amboi. Demand sungguh ya.

    Macam saya, saya adalah seorang suri rumah yang tak bekerja. Yang duduk rumah jaga anak-anak.

    Punca pendapatan famili memang semuanya dari suami lah. 100% dari gaji suami. ❀ Kalau nak apa, minta apa, nak beli apa memang semuanya kena minta dengan suami.

    Jadi, saya think another way out daripada hanya meminta duit dari suami. Apa kata, diri ini pun sama-sama menanggung perbelanjaan famili?

    Apa kata, diri ini juga sama-sama menabung untuk simpanan anak-anak dengan suami. 😊

    Hah, sebab tu saya buat online bisnes. Cari lah online bisnes yang lebih sesuai dan sebati dengan diri saya sendiri.

    Bila tengok tanpa modal yang tinggi, hanya rm65 sahaja dan paling penting tak perlu nak pegang atau simpan stok yang banyak, saya jatuh hati dengan bisnes Shaklee ini. ❀ Dalam bisnes Shaklee ni adalah bisnes yang bermentor. Maksudnya bisnes yang ada guru dimana guru ni akan ajar kita buat sales, buat marketing, bagi kita ilmu dan guide kita macam-macam lagi lah.

    So, dah la keluarkan modal hanya rm65. Murah tau. Tapi banyak ilmu dan banyak benda la yang saya dapat.
  • 0 3 4 minutes ago