#terapiinstagram Instagram Photos & Videos

terapiinstagram - 1.6m posts

Top Posts

  • Selamat pagi korang 🌟
  • Selamat pagi korang 🌟
  • 809 37 20 January, 2019
  • Selamat pagi.. Hat bawah bukan orang lain ok. 😁 Hihihi.

Dulu kemain tacap pondesyen lipstik semua. Cik husband naik bising. La ni tacap bedak ja. Tak putih pun takpela, ceQ memang kulit gelap pun huhu. Bersyukurlah.
  • Selamat pagi.. Hat bawah bukan orang lain ok. 😁 Hihihi.

    Dulu kemain tacap pondesyen lipstik semua. Cik husband naik bising. La ni tacap bedak ja. Tak putih pun takpela, ceQ memang kulit gelap pun huhu. Bersyukurlah.
  • 209 74 12 hours ago
  • Bila kau nak kahwin, tapi lazada buat sale 😅😅
  • Bila kau nak kahwin, tapi lazada buat sale 😅😅
  • 187 4 3 hours ago

Latest Instagram Posts

  • Teringin nak kulit glowing dalam masa yang singkat? Nak hapuskan JERAWAT JERAGAT Kulit KUSAM dan PARUT ✅Tanpa pengelupasan
✅Tanpa keringkan kulit ❌Tak perlu krim siang ❌Tak perlu krim malam
❌Tak perlu cucuk
❌Tak perlu buat rawatan spa

Hanya sapu 2x sehari je!

Jom Kami guide macam mana nak dapat kulit macam nie.

Jimat RM29‼️ Set ada Serum dan Cleanser. Bole tahan sampai 2 bulan guna. 
FREE POSTAGE 
Berminat bole contact ⤵
01120915471
.
.
  • Teringin nak kulit glowing dalam masa yang singkat? Nak hapuskan JERAWAT JERAGAT Kulit KUSAM dan PARUT ✅Tanpa pengelupasan
    ✅Tanpa keringkan kulit ❌Tak perlu krim siang ❌Tak perlu krim malam
    ❌Tak perlu cucuk
    ❌Tak perlu buat rawatan spa

    Hanya sapu 2x sehari je!

    Jom Kami guide macam mana nak dapat kulit macam nie.

    Jimat RM29‼️ Set ada Serum dan Cleanser. Bole tahan sampai 2 bulan guna.
    FREE POSTAGE
    Berminat bole contact ⤵
    01120915471
    .
    .
  • 2 1 2 minutes ago
  • .
Lawaaaaanya lahaiii 😀😀😀😀
Berkenan takk?
Kalau berkenan Terus whatsapp admin untuk detail taww😀
  • .
    Lawaaaaanya lahaiii 😀😀😀😀
    Berkenan takk?
    Kalau berkenan Terus whatsapp admin untuk detail taww😀
  • 3 1 7 minutes ago
  • CuddleMe LiteCarrier .
.
Material Cotton kanvasnya yang super lembut juga sangat kuat dan sejuk, membuatnya sempurna untuk musim panas. ✔️CuddleMe mendukung posisi M dan C sempurna(ERGONOMIC ) babywearing terpercaya sejak tahun 2010 .
.
.
🌸Fitur .
❤️100% Cotton kanvas yang ringan (dimension +/- 180 gsm), lembut dan kuat.
❤️babywearing dengan mudah dan nyaman dengan menggendong depan dan belakang yang mudah disesuaikan .
❤️berat 500grams .
❤️boleh disimpan dalam pouch(free) .
❤️hoodie lebih panjang dan lebar .
❤️teething pad dan footstrap boleh dibeli berasingan.
❤️Boleh digunakan dari 3 bulan sehingga berat 20kg👍😍
. .
Dimension : 
panel : 31x40cm .
waist belt : 147cm .
hoodie :40x40cm .
folded inside pouch : 28x15x13cm .
. .
🌹Free postage Seluruh Malaysia
🌹Free Hoddie
🌹Free Pouchbag
🌹Free Gift
🌹Warranty 6bulan .
.

#babycarrierergonomik 
#babycarrierperlis
  • CuddleMe LiteCarrier .
    .
    Material Cotton kanvasnya yang super lembut juga sangat kuat dan sejuk, membuatnya sempurna untuk musim panas. ✔️CuddleMe mendukung posisi M dan C sempurna(ERGONOMIC ) babywearing terpercaya sejak tahun 2010 .
    .
    .
    🌸Fitur .
    ❤️100% Cotton kanvas yang ringan (dimension +/- 180 gsm), lembut dan kuat.
    ❤️babywearing dengan mudah dan nyaman dengan menggendong depan dan belakang yang mudah disesuaikan .
    ❤️berat 500grams .
    ❤️boleh disimpan dalam pouch(free) .
    ❤️hoodie lebih panjang dan lebar .
    ❤️teething pad dan footstrap boleh dibeli berasingan.
    ❤️Boleh digunakan dari 3 bulan sehingga berat 20kg👍😍
    . .
    Dimension :
    panel : 31x40cm .
    waist belt : 147cm .
    hoodie :40x40cm .
    folded inside pouch : 28x15x13cm .
    . .
    🌹Free postage Seluruh Malaysia
    🌹Free Hoddie
    🌹Free Pouchbag
    🌹Free Gift
    🌹Warranty 6bulan .
    .

    #babycarrierergonomik
    #babycarrierperlis
  • 2 1 11 minutes ago
  • Mana Yang Bagus? Susu Kambing atau Susu Lembu?

Dengar-dengar susu kambing lagi bagus, lagipun ia merupakan sunnah Nabi. Susu kambing atau susu lembu lebih baik?” Susu Kambing Atau Susu Lembu?

Memang rata-rata susu formula bayi dihasilkan daripada susu lembu kerana penuh dengan kebaikan seperti menambah zat, menyuburkan badan dan banyak lagi.
Sebagaimana kebaikan susu lembu, susu kambing yang tergolong dalam susu yang paling kental dan lembap serta mempunyai kelebihannya tersendiri antaranya kaya dengan protein, enzim, anti-penuaan, anti-artritis, anti-barah dan banyak lagi.

Antara Kelebihan Susu Kambing Berbanding Susu Lembu 😊

1. Mudah dihadamkan
Zarah lemaknya lebih kecil menjadikannya mudah dihadamkan dalam perut. Hanya 20 minit sahaja diperlukan untuk hadam manakala susu lembu mengambil masa dua jam.

2. Tidak Mudah Berubah Khasiat Jika Disejuk Beku
Jika disimpan sejuk atau sejuk beku dalam peti ais, khasiatnya dan kualitinya tidak berubah.
Ini kerana susu kambing mengandungi komponen yang stabil dan tahan lasak.
Bayangkanlah kalau anda membuat aiskrim daripada susu kambing, tentu nikmat dimakan sewaktu cuaca panas! Sesuai juga untuk diberikan kepada anak-anak kerana khasiatnya masih kekal.

3. Mengubati Penyakit
Diperakui oleh pakar kesihatan untuk merawat demam kuning, penyakit kulit dan banyak lagi.
Susu kambing turut membantu menurunkan paras kolesterol dan bekerja lebih baik bagi yang memiliki masalah usus kerana susu kambing kaya dengan asid lemak anti-mikroba.

4. Sesuai Untuk Semua
Susu kambing boleh diminum oleh semua peringkat umur dari bayi dalam kandungan hinggalah orang tua. Jadi, anda tidak perlu membeli susu khas untuk anak-anak.
Malah, wanita hamil turut digalakkan minum susu kambing untuk mengelakkan anak daripada terkena demam kuning apabila dilahirkan.
Kalau semuanya boleh menikmati susu yang sama, kan lebih jimat?

5. Tidak Menyebabkan Alahan
Susu kambing memiliki 35% asid lemak berbanding susu lembu.

#susuviral #susuberkhasiat #susuberkualiti #ariffsusukambing #susuariff #susubest #sales #sususedap #mehpmsayalaju2 #mehpmsaya #jombeli #jualonline #onlineshop #kedaionline #onlineshopping #whatsapp0129691289 #sale #terapiinstagram
  • Mana Yang Bagus? Susu Kambing atau Susu Lembu?

    Dengar-dengar susu kambing lagi bagus, lagipun ia merupakan sunnah Nabi. Susu kambing atau susu lembu lebih baik?” Susu Kambing Atau Susu Lembu?

    Memang rata-rata susu formula bayi dihasilkan daripada susu lembu kerana penuh dengan kebaikan seperti menambah zat, menyuburkan badan dan banyak lagi.
    Sebagaimana kebaikan susu lembu, susu kambing yang tergolong dalam susu yang paling kental dan lembap serta mempunyai kelebihannya tersendiri antaranya kaya dengan protein, enzim, anti-penuaan, anti-artritis, anti-barah dan banyak lagi.

    Antara Kelebihan Susu Kambing Berbanding Susu Lembu 😊

    1. Mudah dihadamkan
    Zarah lemaknya lebih kecil menjadikannya mudah dihadamkan dalam perut. Hanya 20 minit sahaja diperlukan untuk hadam manakala susu lembu mengambil masa dua jam.

    2. Tidak Mudah Berubah Khasiat Jika Disejuk Beku
    Jika disimpan sejuk atau sejuk beku dalam peti ais, khasiatnya dan kualitinya tidak berubah.
    Ini kerana susu kambing mengandungi komponen yang stabil dan tahan lasak.
    Bayangkanlah kalau anda membuat aiskrim daripada susu kambing, tentu nikmat dimakan sewaktu cuaca panas! Sesuai juga untuk diberikan kepada anak-anak kerana khasiatnya masih kekal.

    3. Mengubati Penyakit
    Diperakui oleh pakar kesihatan untuk merawat demam kuning, penyakit kulit dan banyak lagi.
    Susu kambing turut membantu menurunkan paras kolesterol dan bekerja lebih baik bagi yang memiliki masalah usus kerana susu kambing kaya dengan asid lemak anti-mikroba.

    4. Sesuai Untuk Semua
    Susu kambing boleh diminum oleh semua peringkat umur dari bayi dalam kandungan hinggalah orang tua. Jadi, anda tidak perlu membeli susu khas untuk anak-anak.
    Malah, wanita hamil turut digalakkan minum susu kambing untuk mengelakkan anak daripada terkena demam kuning apabila dilahirkan.
    Kalau semuanya boleh menikmati susu yang sama, kan lebih jimat?

    5. Tidak Menyebabkan Alahan
    Susu kambing memiliki 35% asid lemak berbanding susu lembu.

    #susuviral #susuberkhasiat #susuberkualiti #ariffsusukambing #susuariff #susubest #sales #sususedap #mehpmsayalaju2 #mehpmsaya #jombeli #jualonline #onlineshop #kedaionline #onlineshopping #whatsapp0129691289 #sale #terapiinstagram
  • 2 0 12 minutes ago
  • Holaaa..Cantekknye u sis wearing our mini kurung😍😍. Haa ada yang berkenan corak ni? Better cepat grab sebelum sold😭😭😭
.
#alruramyfeedbacks
  • Holaaa..Cantekknye u sis wearing our mini kurung😍😍. Haa ada yang berkenan corak ni? Better cepat grab sebelum sold😭😭😭
    .
    #alruramyfeedbacks
  • 8 1 12 minutes ago
  • CuddleMe LiteCarrier .
.
Material Cotton kanvasnya yang super lembut juga sangat kuat dan sejuk, membuatnya sempurna untuk musim panas. ✔️CuddleMe mendukung posisi M dan C sempurna(ERGONOMIC ) babywearing terpercaya sejak tahun 2010 .
.
.
🌸Fitur .
❤️100% Cotton kanvas yang ringan (dimension +/- 180 gsm), lembut dan kuat.
❤️babywearing dengan mudah dan nyaman dengan menggendong depan dan belakang yang mudah disesuaikan .
❤️berat 500grams .
❤️boleh disimpan dalam pouch(free) .
❤️hoodie lebih panjang dan lebar .
❤️teething pad dan footstrap boleh dibeli berasingan.
❤️Boleh digunakan dari 3 bulan sehingga berat 20kg👍😍
. .
Dimension : 
panel : 31x40cm .
waist belt : 147cm .
hoodie :40x40cm .
folded inside pouch : 28x15x13cm .
. .
🌹Free postage Seluruh Malaysia
🌹Free Hoddie
🌹Free Pouchbag
🌹Free Gift
🌹Warranty 6bulan .
.

#babycarrierergonomik 
#babycarrierperlis
  • CuddleMe LiteCarrier .
    .
    Material Cotton kanvasnya yang super lembut juga sangat kuat dan sejuk, membuatnya sempurna untuk musim panas. ✔️CuddleMe mendukung posisi M dan C sempurna(ERGONOMIC ) babywearing terpercaya sejak tahun 2010 .
    .
    .
    🌸Fitur .
    ❤️100% Cotton kanvas yang ringan (dimension +/- 180 gsm), lembut dan kuat.
    ❤️babywearing dengan mudah dan nyaman dengan menggendong depan dan belakang yang mudah disesuaikan .
    ❤️berat 500grams .
    ❤️boleh disimpan dalam pouch(free) .
    ❤️hoodie lebih panjang dan lebar .
    ❤️teething pad dan footstrap boleh dibeli berasingan.
    ❤️Boleh digunakan dari 3 bulan sehingga berat 20kg👍😍
    . .
    Dimension :
    panel : 31x40cm .
    waist belt : 147cm .
    hoodie :40x40cm .
    folded inside pouch : 28x15x13cm .
    . .
    🌹Free postage Seluruh Malaysia
    🌹Free Hoddie
    🌹Free Pouchbag
    🌹Free Gift
    🌹Warranty 6bulan .
    .

    #babycarrierergonomik
    #babycarrierperlis
  • 3 3 12 minutes ago
  • Jerawat , Parut , Whitehead semua hilang 😱😍👏🏻👏🏻👏🏻
.
.
Baru 3 weeks consume vit c ni dah byk perubahan. Alhamdulillah happy for you dear. .
.
Nak cuba? Whatsapp sis 010-9542369 ♥️
  • Jerawat , Parut , Whitehead semua hilang 😱😍👏🏻👏🏻👏🏻
    .
    .
    Baru 3 weeks consume vit c ni dah byk perubahan. Alhamdulillah happy for you dear. .
    .
    Nak cuba? Whatsapp sis 010-9542369 ♥️
  • 3 1 13 minutes ago